EZ + AZ : Főzés okosan, gazdaságosan - Karcsúsodáshoz használj kuktát! |
Főzés okosan, gazdaságosan - Karcsúsodáshoz használj kuktát!
2011.04.01. 10:35

Mindenki tudja, hogy kuktában hamarabb elkészül az étel – a nagynyomású főzőedényeket már nagyanyáink is használták. Egy 30-40 évvel ezelőtti kuktát azonban össze sem lehet hasonlítani a mai utódokkal.
A spanyol Fagor cégnek például az új, Future névre keresztelt termékcsaládja öntisztító szeleppel, két különböző nyomásfokozattal, nyomásmentesítővel is rendelkezik.

Emellett beépített párolója, reszelője is megkönnyíti a munkát, rövid fogantyúja pedig a tárolást segíti. Még olyan apróságokra is gondoltak, mint a függőleges gőzkivezetés, hogy a forró, és gyakran ragacsos gőz ne a konyha falára, hanem egyenesen a szagelszívóba távozzon.

Sokaknak talán ennél is lényegesebb, hogy a kukták hihetetlenül gyorsak és akár 70 százalékkal kevesebb energiát igényelnek, mintha ugyanazt az ételt normál fazékban készítenénk el. Eközben 50 százalékkal több tápanyagot őriznek meg az ételben, így használatuk sokkal egészségesebb. Mivel gőzölésre, párolásra, zsírmentes főzésre is alkalmasak, a kukta mindenképpen méltóvá vált arra, hogy a karcsúsodni vágyóknak a legkedveltebb konyhai eszköze legyen.
-gold-
|